OFF-SEASON 2.0

Siden sesongen er utsatt på ubestemt tid så tenkte vi at det kan være greit å gi litt tips til hva en kan gjøre i disse Korona-tider. Banen åpen så det er bare å spille eller trene, men vi ber om at en tar forholdsregler. Det blir lagt ved en del linker som sender deg videre til hovedsakelig YouTube.

Treningsrunder:
Selv om all klubbaktivitet er utsatt så er fortsatt banen åpen for spill. Treningsrunder anbefales da en kan trene på ting en aldri vill gjort på en ukesgolf. En får mulighet til å teste ut nye disker og lære seg spesielle linjer. Putterrunde anbefales da en putter ofte viser om en gjør feil og en lærer fort hvordan en kan korrigere på dette. En kan også finne et hull der en sliter med for eksempel drive, approach eller putt og tren til du er fornøyd.

Disc Golf Media:
Det finnes manger forskjellige turneringer å se på YouTube. JomezPro har i de siste årene vært klasseledende internasjonalt, men en trenger ikke å lete over dammen etter bra post-coverage. SM Disc Golf Productions har filmet en del turneringer fra Oslo-området, Sandnes og de siste årene Sula Open. Vi har også video fra vår egen hjemmebane. Jeinekameratene fra Kristiansand filmet Haugaland Open i 2015.

Liste over enkelte YouTube-kanaler som driver med post-coverage:

I de seneste årene har også produsentene tatt YouTube og sosialt media mer seriøst. Her postes det nye videoer hele tiden. Dette kan være podcaster, nybegynner-tips, testing av disker og presentasjon av nye spillere og mye mer.

Liste over enkelte produsenters Youtube-kanaler:

De aller fleste spillerne både i Europa og USA er aktive både på YouTube og sosiale medier. Her er det bare å søke etter ønsket spiller.

Field Work:
Fieldwork kan brukes til å trene teknikk, lengde og forskjellige typer kast. Fieldwork kan kreve litt plass, derfor anbefales fotballbaner. En lærer seg veldig fort hvordan en disk oppfører seg ved å kaste den på en åpen bane. Kan også anbefale YouTube-kanalen til Danny Lindahl(ansatt hos Dynamic Discs). Han lager korte og gode videoer om hvordan en kan forbedre sin egen kasteteknikk.

Med Field Work så kan en trene på:

  • Lengde
  • Form/Teknikk
  • Hyzer
  • Anhyzer
  • Putterkast
  • Midrangekast
  • Driverkast
  • Forskjellige typer vindforhold

Legger ved et par videoer der spillere driver med fieldwork.
Eric Oakley
Kona Panis
Seppo Paju

NB!! I disse tider så er det enkelte baner som kanskje er stengte eller at det er veldig høy aktivitet. Ta alltid hensyn til folk som er på banen eller om idrettslaget har stengt banen.

Puttetrening:
Puttetrening kan ofte være dørgende kjedelig. De fleste diskgolfere har et brennende ønske om å kaste langt og som oftest så går dette på bekostningen av puttingen. Det er ingen vits i å kaste 120m og bomme putten fra 5m. Derfor er puttetrening viktig for å lykkes innen diskgolf. Det som kan være greit er å gjøre en konkurranse ut av puttetreningen. Det beste rådet er å variere lengde og flytt på deg slik at du ikke står fra samme distanse over lang tid. McBeth og Wysocki bruker ca 1 time til dagen på puttetreningen, men for oss dødelige så er nok 20-30min nok.
Legger ved link til to videoer fra Wysocki og Lizotte. En video som jeg personlig liker godt er en av David Feldberg(49min lang).

Det finnes noen apper som kan brukes til puttetrening:
– Putt Maister
– Jyly
– Perfect Putt 360

Spesifikk trening (Disc Golf Strong):
Seth Munsey startet for et par år siden opp Disc Golf Strong. Han har opparbeidet seg et veldig godt rykte som trener for hovedsakelig amerikanske diskgolfere. Han har lagd forskjellige programmer som er veldig bra for oss å gjøre. Flere av disse kan også gjøres innendørs. De fleste av oss er ikke spesielt flinke med oppvarmingen. DGS har lagd et enkelt 15 minutters oppvarmingsprogram som absolutt kan anbefales. Han har egen nettside, YouTube-kanal, Facebook-gruppe og app(App store & Google Play)

Podcast:
Det finnes flere podcaster innen diskgolf sjangeren. Mange er veldig lærerike og en får ofte med seg nyheter innen diskgolfen(mest nyheter angående Korona for tiden).
En finner de på de fleste podcast-appene(Spotify, Podkaster osv).


Liste over noen diskgolf podcaster:

– Norsk Riksdiskkasting
Nyoppstartet norsk podcast med Leiv Aspen og Sigrid Sandum. Informativ podcast om diskgolf og spillere fra Norge.

– Disc Golf Audio
Dynamic Discs sin podcast-kanal med Eric McCabe(Verdensmester 2010), Bobby Brown og Rober McCall. Her får vi Disc Golf Answer Man(lyttere spør spørsmål) og OnTheCall(går inn i det mentale med forskjellige spillere).

– SmashBoxx
Veletablert podcast med Terry Miller(TheDiscgolfGuy) og Johnny V. Interessant podcast som ofte har gjester og diskuterer hva som skjer i diskgolf verdenen. Det er også disse som står for produksjonen av live-sendingene av både Disc Golf Pro Tour og noen av National Tour’ene.

– PDGA Radio
PDGA sin egen podcast med Steve Hill og Sara Lamberson. Her diskuteres situasjoner, resultater innen diskgolf. Har også ofte intervjuer av spillere.

– The Upshot
Nyhetspodcast fra Ultiworld Disc Golf med Charlie Eisenwood og Jamie Thomas. Litt det samme som PDGA Radio, men uten PDGA som arbeidsgiver. Kan kritisere om det er behov.

– The Perfect Flight
Podcast med Jørn Idar Kvig(The Frisbeer Guy) og Dean Schaub som tar for seg europeisk diskgolf.

Bøker:
I USA har enkelte idrettspsykologer tjent seg rike på å hjelpe golfere til å prestere mentalt på banen. Flere av disse har også skrevet bøker om det mentale innen golfen. Det sies at vi diskgolfere kan få ut 95% av disse bøkene. De siste 5% går på selve golfslaget og er noe vi ikke har bruk for. Det finnes mange gode bøker som kan hjelpe om en sliter med det mentale innen diskgolf. Om det er prestasjonsangst, nervøsitet ved putting eller approach så kan disse potensielt hjelpe. Det er også pr dags dato skrevet to bøker som går på det mentale innen diskgolf.

Liste over et par bøker som spillere fra USA har anbefalt:
– Zen & The Art of Disc Golf(Diskgolf)
– Zen & Discs(Diskgolf)
– Golf is not a game of perfect(Golf)
– Fearless Golf(Golf)
– Zen Golf: Mastering the Mental Game(Golf)

Om en har Kindle eller annet lesebrett så finner en alle disse bøkene på Amazon. Alle bøkene er på engelsk.