Baneoppsett – Tre måneder senere

For rett under tre måneder siden så fikk vi 3 flunkende nye hull på banen. Dette endte med at den gamle 20-hullsbanen ble historie. Det ble lagd to layouter med forholdsvis 18- og 22- hull. Etter et par uker så fikk disse også Metrix-rating.
I dette innlegget kommer vi med litt statistikk i forhold til den gamle banen. Statistikken i forhold til 20-hullsbanen bør en ta med en klype salt. Her har vi enormt mer mye data.
All statistikk er hentet fra discgolfmetrix.com.

20-hullsbanen(1399 runder på Metrix)

Letteste hull

Enkleste hullene på den gamle banen var #2 & #15(dagens hull #17) som begge to spilte 0.3 over par. Hull #2 har gjennom årene blitt endret på. Dette har ført til at hullet har hatt en varierende vanskelighetsgrad, men det er ingen tvil om at hullet som ble brukt før Haugaland Kraft drev med linjerydding var det vanskeligste. Dessverre var det kun et par måneder før dette hullet ble ødelagt. Hull #15 har alltid konkurrert om å være det enkleste. Etter at teepaden ble satt ut har dette hullet blitt bittelitt vanskeligere. Her ble vinkelen litt annerledes og trærne på venstre siden ble plutselig mer i spill enn før. Endringen ble utført helt i slutten av levetiden til 20-hullsbanen. Dermed så vises dette ikke igjen i statistikken.

Vanskeligste hull

Det vanskeligste hullet på 20-hullsbanen var hull #4( dagens hull #5). Dette kommer sikkert ikke som et sjokk for de fleste, da det ikke var uvanlig med to-sifret score på dette hullet. Her ble det i forkant av VKT 2019 satt opp en permanent dropzone på selve øyen. Dette har ført til at gjennomsnittet gikk ned og en normalt ikke ville få en dårlige score enn triple-bogey. Dette er om en går for øyen på tee-kastet og en deretter måtte gå på begge dropzonene og bommet på putten.

Rekorder og litt mer statistikk

Ace: Det er registrert 2stk på Metrix på denne layouten. Dette var Håkon Vikse sin ace på hull #15(#17) under vintergolfen og Tor-Johnny Eikemo på hull #19(#21) når det ble arrangert one-disc challenge i vår.

Eagle: Totalt har det vært 19stk Eagle på denne layouten. Disse har komt på:
– Hull #3(#4) har 1stk
– Hull #9(#11) har 1stk
– Hull #10(#12) har hele 14stk
– Hull #12(#14) som har 3stk

Albatross: Det er 2stk har fått en albatross på denne layouten. Begge to har kommet på hull #10(#12) og de to som har fått dette er Remi Kvalvik og Sindre Skippervik.

Banerekord: Banerekorden på denne layouten er det Sindre Skippervik som har med sin -12 runde. På denne runden hadde han 2stk eagle, 1 bogey, 8 par og 9 birdier.

Gjennomsnitt & rating:

18- & 22-hullsbanen(414 runder på 18-hull og 205 runder på 22-hull)

Her er banestatistikken slått sammen for begge layoutene. Hull #11-#14 har som sagt da spilt kun 205 runder.

Letteste hull:

De to enkleste hullene på de nye layoutene er hull #1 og #17. Begge to har spilt 0.3 over par. Foreløpig har hull #1 179 birdier, dette er det hullet med flest birdier. Dette er nokk fordi de aller fleste har mulighet å komme i nærheten av kurven på det første kastet. Hull #17 har 92 birdier.

Vanskeligste hull:

Det er vell ikke veldig overraskende at hull #5 fortsatt er et av de vanskeligste hullene på banen. Dette hullet har spilt 1,1 over par.
For de som har spilt hull #7 har nokk erfart at dette er et vanskelig hull. Det er såpass vanskelig at det er uten tvil det vanskeligste hullet på banen. Dette hullet ligger på 2 over par. Her har det kun vært 3 birdier og 68 par.

De 2 nye hullene som ikke har vært nevnt

Hull #2 ligger på runde 0.4-0.5 over par. Her var det en fantastisk dugnadsinnsats som gjorde at dette hullet ble klart.
Hull #3 ligger på 0.9 over par. Her har de fleste erfart at det er kritisk å holde seg i fairwayen. Et lite kick ut til en av sidene så er det nesten umulig å få par.

Rekorder og banestatistikk

Ace: Det er registrert 1stk på Metrix på begge layoutene. Dette var under årets VKT og var Marius Skei på hull #9

Eagle: Foreløpig er det registrert kun 1 eagle på disse layoutene. Den ble utført av Kjell Elias Kristoffersen på hull #12.

Banerekord: Her er det 2 banerekorder å forholde seg til.
18-hullsbanen: Yngve Mæland spilte inn en -6 runde under runde 2 av VKT.
22-hullsbanen: Magnus Moseng og David Vea har rekorden med -4.
Magnus spilte inn rekorden under Klubbmesterskapet.
David tangerte rekorden under Karmøy-Cup runde 4.

Gjennomsnitt & rating:

18-hullsbanen
22-hullsbanen