Året 2020 – Et spesielt, men godt år

Året 2020 startet veldig bra, vi hadde lagt planer for hele året og det aller meste så lyst ut. Så den 12. mars kom det nedslående, men nødvendige vedtak. Alt vi hadde planlagt falt relativt kjapt i grus. Avlysning av de avsluttende rundene av Vintergolfen, ordinær ukesgolf, teknikktrening, Åpen dag og VKT.

Sakte men sikkert åpnet NAIF for aktivitet og når vi kom til rundt juni så kunne vi åpne for en nesten «normal» ukesgolf. Selv i dette spesielle året så hadde klubben sitt beste år siden oppstarten. Under selve nedstengingen av landet så vi også en enorm økning i bruk av banene(22- & 9-hullsbanen)

Medlemstall

Innmelding av medlemmer økte veldig da Erna stengte landet. Da oppdaget flere at dette var en morsom sport som kan gjøres utendørs. Det hjalp også på med at flere medlemmer drev med aktiv rekruttering. Vi fikk medlemssøknader jevnt og trutt gjennom hele perioden. Vi har hatt en enorm økning på medlemsantallet i løpet av det siste året. Vi har hatt en prosent økning på hele 90% og ligger pr dags dato på hele 147 medlemmer.

Ukesgolf & Karmøy Cup

Retningslinjer ble utformet av NAIF og godkjent av NIF og vi kunne sakte men sikkert starte med organisert aktivitet. I starten var det kun en flex som var godtatt, men etter etter hvert så kunne vi arrangere en tilnærmet ordinær ukesgolf. Vi kunne være 50stk og det nærmeste vi var under en ukesgolf var rundt 30. Oppsummering av ukesgolfen kan leses her.
Etter hvert som det ble åpning for at vi kunne samles så startet vi opp med Karmøy Cup. Dette ble arrangert 1 gang i måneden, men ble ofte flyttet på pga dårlig værmelding og krasj med VKT. Her ble det kjøpt inn pokaler til vinnerne av hver klasse. Oppsummering av Karmøy Cup kan leses her.

Baneoppgradering & Dugnad

Totalt ble det lagd 3 helt nye hull i løpet av 2020 i tillegg ble det gruset en del på de verste områdene. Grusing ble utført på hull #5, 17(trappen) og #20. Etter linjeryddingen til Haugaland Kraft så var det mulig å lage et hull langs kraftlinjene. Her var det en god del dugnad som skulle til og her leverte dere så til de grader og INGEN av disse oppgraderingene hadde vært mulig uten dere. En lørdag og hele fairwayen var ryddet og teepad plassert- Kort tid etter så var kurven på plass. For å ikke få en lang transportetappe til neste hull så ble det lagd et nytt hull der en kaster tilbake mot neste hull. Her ble kurvområdet til gamle hull #2 brukt. Et hull som det fort blir bogey eller verre om en ikke lander i fairway.
Hengemyrå var det siste hullet i 2020 som ble fullført. Dette hullet krever et godt teekast, men en risikerer også at et godt teekast ikke nødvendigvis fører til noe bedre enn bogey. Hull #5 fikk dermed en konkurrent over å være det vanskeligste hullet på banen. Den konkurransen vinner hull #7 soleklart.

Turneringer

Litt mindre NC deltagelse i år en i fjor. Dette var i førsteomgang pga korona, men også pga reiselengden til de turneringene som ble arrangert.
Under NM Klæbu var det Eskel Bårdsen som deltok på.
I løpet av høsten ble det arrangert 4 runder av VKT. I 3 av disse var det deltagere ifra Karmøy Diskgolfklubb:
VKT Sandnes – 16 deltagere
VKT Ølberg – 14 deltagere
VKT Kopervik – 26 deltagere

Prestasjon:
Eskel Bårdsen – Junior – Vinner av alle disse 3 turneringene
Sindre Skippervik – Open – 3.plass Sandnes & 2.plass Ølberg & 2.plass Kopervik
Didrik Fjeld Elset – Rekreasjon – 3.plass Sandes
Krister Ånensen – Novice – Delt 1.plass Sandnes
Jon Lindanger – Junior – 2.plass Sandnes & 3.plass Ølberg
Ole Herman Lønning – Novice – 3.plass Ølberg
Kristian Lindanger – Rekreasjon – 1.plass Kopervik
Espen Knarvik – Rekreasjon – Delt 2.plass Kopervik
Rune Skattkjær – Novice – 1.plass Kopervik
Øystein Johnsen – Novice – 3.plass Kopervik

Her er de 16 deltagerne som spilte VKT Sandnes

Klubbmesterskap

Den 02.10 deltok 29 deltagere under klubbens aller første klubbmesterskap. I et fantastisk høstvær så spilte deltagerne en runde på hver av layoutene(22-hull & 18-hull). Etter første runde stod det mellom Koperviksbuen Vegard Sund og Sandnesbuen Magnus Moseng. Etter kniving til siste hull så var det Magnus Moseng som trakk det lengste strået og fikk med seg vandrepokalen. Oppsummering av klubbmesterskapet kan du finne her.